Even voorstellen…

Ik ben Mieke Maassen en ik woon samen met mijn gezin in Oud-Urmond.

Ik kom zelf uit een grote en gezellige familie. In ons huis, in de buurt beter bekend als ‘Villa Kakelbont’, groeiden wij op als echte scharrelkinderen; dat wil zeggen dat ik het grootste deel van mijn jeugd buiten was, alle seizoenen actief mocht meemaken, snoepen uit de tuin, klimmen in de bomen, hutten bouwen. Met een beetje creativiteit was alles mogelijk. In plaats van poppen verzorgde ik mijn babybroertjes. Toen was het al duidelijk dat daar mijn kwaliteiten liggen.

Na ruime ervaring op zeer uiteenlopende kinderdagverblijven ontstond bij mij de behoefte om volgens mijn eigen visie te kunnen werken. Vanaf 2013 verzorg ik daarom met veel plezier mijn eigen kinderopvang aan huis.

Waarom Villa Scharrelkind?

Omdat Villa Scharrelkind bij mij thuis plaatsvindt, als gastouderopvang, heeft dat een aantal voordelen:

  • Gedurende de gehele opvangperiode ben ik het enige aanspreekpunt en het vast gezicht voor de kinderen. Dat schept een persoonlijke band en vertrouwen. Daarnaast zijn de lijntjes kort en daardoor is alles direct bespreekbaar.
  • Kleinschalig; Er zijn maximaal vijf kinderen van 0 tot 4 jaar per dag aanwezig. De kinderen voelen zich hierdoor snel veilig en er is alle aandacht voor hun unieke persoontje.
  • Gewoon in een woonhuis, meedraaiend met mijn gezin. Dat maakt het knus, gezellig en huiselijk. Door de verticale leeftijdsindeling voelt het als een grote familie, waarbij we allemaal leren van elkaar.
  • Vanwege mijn ruime interesse  voor onder andere; kinderen, ontwikkeling, hechting en opvoeding blijf ik mij bijscholen. Dit komt de opvangkinderen zeker ten goede. 

Mieke Maassen en gezin