Als kindercoach begeleid ik kinderen in de basisschoolleeftijd die niet zo lekker in hun vel zitten, die moeite hebben met hun emoties en kinderen die te maken hebben met veranderingen in hun leven en daar een weg in moeten vinden. Het doel is om binnen een paar afspraken te werken aan zelfbewustzijn en zelfvertrouwen, waardoor je kind meer in verbinding staat met zichzelf en zijn gevoel. Dit kan persoonlijk, met 1-op-1 coaching, maar ook samen met andere kinderen binnen de Kragttraining die ik geef.

Kindercoaching

Ieder kind heeft wel eens te maken met grote of kleine problemen waardoor het niet lekker in zijn vel zit. Vaak laten ze dit zien door gedrag te vertonen waar ze zelf last van hebben of wat de omgeving juist als lastig of zorgwekkend ervaart.  Kindercoaching richt zich op het veranderen van dit gedrag,  en dan juist door te kijken wat er achter dat gedrag schuil gaat. Samen gaan we op onderzoek uit naar wie het kind écht is en wil zijn. Naar de talenten en kwaliteiten die het al heeft en welke nog mogen ontwikkelen om zijn unieke bestemming te volgen.

Als kindercoach werk ik met een holistische visie. Ik ga ervan uit dat  we leren met ons hoofd (denken), hart (voelen) en handen (doen). Door deze drie te verbinden en te combineren, bereiken we een complete leerervaring. In onze maatschappij zijn we veel gericht op het hoofd. Door te bewegen, tekenen, boetseren, schilderen, schrijven, knutselen, visualiseren en gebruik te maken van de natuur en systemische werkvormen zakken we als het ware een laagje dieper. Het kind leert zich op een creatieve manier te uiten en leert zichzelf via zijn lichaam beter kennen.

Weten wie je bent, wat je kan en wat je nodig hebt versterkt jouw veerkracht. Hoe groter de veerkracht, des te beter het vermogen om met moeilijke situaties om te gaan. Hobbels op de weg worden dan als minder heftig ervaren. Het probleem is dan een levensles geworden.

Werkwijze

Ik werk intuïtief en oplossingsgericht. Zo heb ik ook niet eenzelfde  werkwijze voor iedereen, maar stem ik elke keer weer af op wat dit kind in deze situatie van mij nodig heeft. Dat maakt het coachingstraject maatwerk.

Na de aanmelding, neem ik telefonisch contact op met de ouder. Tijdens deze ontmoeting bespreken we kort de reden van aanmelding en kan ik alvast wat informatie geven en eventuele vragen beantwoorden. We bekijken samen welk traject we in eerste instantie ingaan. Dit kan een 1 op 1 kindercoaching traject worden of een combinatie met oudercoaching. Misschien is het juist prettig om een ontwikkelingsproces te doorlopen met andere kinderen, binnen de Kragttraining.

Kindercoaching 1-op-1

Kindercoaching is het oplossingsgericht werken aan een probleem dat een kind ervaart in het dagelijks leven. Hierbij hebben we wel aandacht voor het probleem, maar kijken meer naar de levensles die hierachter steekt. We gaan aan de slag met nieuwe vaardigheden en inzichten en onderzoeken welke talenten en kwaliteiten het kind al in zich heeft, die hierbij kunnen helpen.

Door middel van spellen, creativiteit, systemische werkvormen en de natuur   leert je kind zichzelf kennen, en bouwen we aan zelfvertrouwen en veerkracht die nodig tegenslagen aan te kunnen. Meestal zijn er maar een paar sessies nodig om zijn eigen pad weer te kunnen volgen.

KRAGT-training

Soms is het voor kinderen prettiger om met andere kinderen samen een training te volgen. Ze krijgen (h)erkenning en ze kunnen situaties mooi oefenen. En hoe fijn is het als je ook tips krijgt van je leeftijdsgenoten?

KRAGT Training is een krachtige groepstraining voor kinderen van 7 tot en met  12 jaar.  

De training geeft kinderen binnen vijf bijeenkomsten inzicht in het sociaal handelen door creatief bezig te zijn, te bewegen, te voelen  en ervaringen uit te wisselen met elkaar. Het kind leert zichzelf beter kennen, waardoor ook het contact met anderen verbetert. Dit vergroot de weerbaarheid, sociale vaardigheden en het zelfbewustzijn. Het kind krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen.

De training geeft kinderen vooral inzicht in zichzelf en je kan je voorstellen, dat wanneer je jezelf goed kent, je natuurlijk veel beter in je vel zit.

Schateilandexpeditie

logo-def

Bij de workshop Schateilandexpeditie ontwerpen we de schatkaart van jouw binnenwereld! 

Tijdens deze groepscoaching spelen we om te beginnen het gezellige en inspirerende kaartspel ‘Schatgravers’. (Ligt de leeftijd wat hoger dan beginnen we deze reis met het inzichtgevende spel ‘KompasVinder’). Op deze manier kunnen de kinderen zich spelenderwijs verbinden met zichzelf, met hun kwaliteiten, talenten, wensen, behoeften, hun omgeving en met elkaar.

Deze gevonden schatten nemen we visueel mee in een verhaal van waaruit we op expeditie gaan. Krachten, mogelijkheden, struikelblokken en oplossingen worden een op creatieve wijze in een persoonlijke schatkaart verankerd. Na afloop  nemen de kinderen hun persoonlijke schatkaart en een eigen schatkist vol kwaliteiten mee naar huis. Maar ook een aangevulde dosis zelfvertrouwen, zelfinzicht en gegarandeerd een dikke glimlach. 

De workshop duurt ongeveer 2 uur en is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar. Waar mogelijk probeer ik de groepjes in te delen op leeftijd. Datum, tijd en locatie worden binnenkort kenbaar gemaakt. Opgeven kan wel alvast via; scharrelkind@gmail.com

Kosten

Kindercoaching; €65,- (per uur)

Kragttraining; €160,- (voor 5 bijeenkomsten van 2 uur)

Schatgravers expeditie: € 45,- (voor 1 bijeenkomst van 2 uur

Contact

Mail mij gerust voor een belafspraak. 

  scharrelkind@gmail.com