Als ouder en opvoedcoach begeleid ik ouders met hun opvoedopgaven. Opgroeien en opvoeden gaat meestal niet zonder slag of stoot. Soms kan het fijn zijn om samen weer op zoek te gaan naar wie jij bent, wat jij belangrijk vind als ouder en hoe je daar weer kan komen. Ik loop mee op dit pad met de bedoeling dat je daarna weer zelf verder kunt. Dit kan persoonlijk, met 1-op-1 coaching, maar ook samen met andere ouders binnen de training Opvoeden met LOL.

 
Begeleiding voor ouders

Het opvoeden van kinderen is niet altijd even makkelijk. Ook ik heb regelmatig met mijn handen in het haar gezeten, zelfs met mijn pedagogische achtergrond. We leven in een maatschappij waarin er veel van je wordt verwacht. Gezin, werk, relatie, sociaal leven, alles moet volop draaien en dan wil je het ook nog allemaal goed doen. Toch is het belangrijk om te leren dat het niet perfect hoeft en kan. Alle ouders doen het beste wat ze op dat kunnen.

Als het limiet aan dit kunnen is bereikt, loopt het thuis vaak niet zoals je zou willen. Of het nou ligt aan het temperament van je kinderen, dat ze niet lekker in hun vel zitten, dat jullie iets ingrijpends hebben meegemaakt of dat er bij jezelf van alles loskomt tijdens het opvoeden van je kinderen. Wat is het dan fijn om er niet alleen voor te staan. Samen op zoek gaan naar inzichten en mogelijkheden kan je de ruimte geven om opnieuw rust en plezier terug te krijgen binnen jouw gezin. Ik loop graag met je mee in deze zoektocht.

Samen onderzoeken we wat het gedrag van je kind zou kunnen vertellen. Als oudercoach besteed ik veel aandacht aan het zichtbaar maken wat er onder de oppervlakte speelt. Zowel bij je kind als bij jezelf. Wanneer je duidelijk hebt wat er zorgt voor onbalans, kun je de lading hiervan veranderen. Vaak is het zo dat als jij als ouder iets verandert in jezelf, je kind automatisch positief meebeweegt.

 

Werkwijze

Ik werk intuïtief en oplossingsgericht. Zo heb ik ook niet eenzelfde  werkwijze voor iedereen, maar stem ik elke keer weer af op wat het gezin in deze situatie van mij nodig hebt. Dat maakt het coachingstraject maatwerk.

Na de aanmelding, neem ik telefonisch contact op met de ouder. Tijdens deze ontmoeting bespreken we kort de reden van aanmelding en kan ik alvast wat informatie geven en eventuele vragen beantwoorden. We bekijken samen welk traject we in eerste instantie ingaan. Gaan we alleen voor oudercoaching, of in combinatie met kindercoaching. Misschien is het juist prettig om een ontwikkelingsproces te doorlopen met andere ouders, binnen de ‘Opvoeden met LOL’ training.

 

 Opvoeden met LOL

Opvoeden met LOL is een systemische groepstraining van 5 weken, die jou weer een frisse kijk geeft op het opvoeden. Iedere week gaan we, met een kleine groep ouders, twee uur aan de slag met een thema. De thema’s zijn:

  • Beginnen bij het begin
  • Ik hou van jou, je hoort erbij
  • Op je plek!
  • Jouw gezin op de weegschaal
  • Hou me vast en laat me los

Opvoeden met LOL helpt ouders om weer met plezier op te voeden, maar ook geeft het ouders tools om na te denken over wat ze willen bereiken. Je bereikt een staat van bewust(er) opvoeden en je zal merken, dat de sfeer in huis verbetert.

De training omhelst niet alleen gesprekken over opvoeden, maar we gebruiken juist veel oefeningen, om je aan het denken te zetten. Ook krijg je een werkboek, zodat jij jouw persoonlijke inzichten kan verwerken.

 

 

Contact

Mail mij gerust voor een belafspraak. 

  scharrelkind@gmail.com