Als gebarenspecialist geef ik de allerjongsten een ‘stem’. Ik leer ouders hoe ze met hun kind kunnen communiceren, nog voordat ze kunnen praten. Dit bevordert niet alleen de taalontwikkeling. Het voorkomt veel frustratie omdat ze zich beter duidelijk kunnen maken en gehoord voelen. Na jarenlang gebaren in mijn opvang te hebben gebruikt, kan ik zeggen dat het ook nog eens heel gezellig is!

Waarom Babygebaren

Een grote passie van mij is om een brug te slaan in begrip tussen kind en ouder. Zowel gericht op gedrag en emoties, als in taal. Kinderen hebben vele manieren om zich te uiten maar wanneer ze nog niet kunnen praten kan het soms lastig zijn om te begrijpen wat ze bedoelen. Veel frustratie heeft hier mee te maken en kan worden voorkomen door het gebruiken van baby- en kindgebaren.  

Met baby- en kindergebaren  ondersteun je de gesproken taal met gebaren uit de Nederlandse gebarentaal. Niet alleen kunt u uw kind hierdoor beter begeleiden in zijn behoeften, het zorgt voor een blijvende voorsprong in de taalontwikkeling.

Aanbod

Gebarencursussen geef ik zowel in groepen als privé. Heb je vragen over een specifiek aanbod voor bijvoorbeeld gastouders? Mail me en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. scharrelkind@gmail.com