Als gastouder verzorg ik sinds 2013 kleinschalige, groene kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Na ruime ervaring op zeer uiteenlopende kinderdagverblijven ontstond bij mij de behoefte om volgens mijn eigen visie te kunnen werken. Een plek waar kinderen met elkaar op ontdekkingsreis gaan en waar ik ze met liefde en vertrouwen mag begeleiden in de eerste belangrijke jaren van hun leven.

Bij Villa Scharrelkind werken we met vier fundamentele uitgangspunten. Deze zijn:

 Groene visie
 Creativiteit
 Leren door te ontdekken
 Vertrouwen
 
Voordelen
  • Gedurende de gehele opvangperiode ben ik het enige aanspreekpunt en het vast gezicht voor de kinderen. Dat schept een persoonlijke band en vertrouwen. Daarnaast zijn de lijntjes kort en daardoor is alles direct bespreekbaar.
  • Kleinschalig; Er zijn maximaal vijf kinderen van 0 tot 4 jaar per dag aanwezig. De kinderen voelen zich hierdoor snel veilig en er is alle aandacht voor hun unieke persoontje.
  • Gewoon in een woonhuis, meedraaiend met mijn gezin. Dat maakt het knus, gezellig en huiselijk. Door de verticale leeftijdsindeling voelt het als een grote familie, waarbij we allemaal leren van elkaar.
  • Met een tuin die genoeg mogelijkheden biedt om te ontprikkelen, de natuur te beleven, samen op ontdekkingstocht te gaan, of juist even lekker in je eentje te spelen.
  • Binnen Villa Scharrelkind maak ik gebruik van babygebaren. Dit geeft jonge kinderen de mogelijkheid om zich duidelijk te maken nog voor ze kunnen praten. Hierdoor kan ik nog beter inspelen op hun behoeften.
  • Vanwege mijn ruime interesse  voor onder andere; kinderen, ontwikkeling, communicatie, emoties, gedrag, hechting en opvoeding blijf ik mij bijscholen. Dit komt de opvangkinderen zeker ten goede. 
 
Werkwijze

Ik werk bewust met kleine groepjes kinderen. Omdat ik wel wil dat ze alle voordelen van het samen spelen in een stabiele omgeving mogen ervaren, heb ik gekozen voor vaste opvangtijden. De opvang opent om 8.30 en en sluit om 15.30. Daarna kunnen de scharrelkindjes weer rustig  in hun eigen omgeving de dag afsluiten.

Binnen deze vaste tijd zijn er weinig wisselingen waardoor de rust bewaard blijft, wennen gaat sneller  en makkelijker, er ontstaat een hechte groep kinderen die gezamenlijk de dag beleven. Kinderen kunnen hun eigen ritme volgen zonder onderbrekingen tijdens eet-, slaap- en speelmomenten en het geeft mij meer mogelijkheden om kind volgend te werken.

Dit alles draagt bij aan de kwaliteit van Villa Scharrelkind en aan een goede ontwikkeling voor uw kleintje(s).

 
Kosten

De kosten van kinderopvang Villa Scharrelkind bedragen €.6,- per uur (2020). Dit is exclusief de vergoeding aan het gastouderbureau. Doordat Villa Scharrelkind geregistreerd staat in het Landelijk Register Kinderopvang, heeft u mogelijk recht op kinderopvangtoeslag. Deze toeslag is afhankelijk van uw inkomen. Voor een berekening van de tegemoetkoming kunt u terecht op; www.toeslagen.nl

 

Contact

Zoekt u een opvang voor uw kleintje(s)? Kinderopvang Villa Scharrelkind biedt een veilige plek waar uw kind naar hartenlust kan spelen en ontdekken!

Wilt u eerst graag nog wat meer info over kinderopvang Villa Scharrelkind? Neem dan contact met mij op.

 
Adres

Kinderopvang Villa Scharrelkind
Walstraat 11
6129 EJ Urmond

+31 (0)6 36 08 51 62

villascharrelkind@gmail.com

brandweerhelm